Žlutočerný armádní Dortmund po 11 letech opět zažehl plameny Ligy mistrů. Ve finále Ligy mistrů 2023-24 se znovu objeví, aby napadli šampionát. Přestože byli ve skupinové fázi klasifikováni jako skupina smrti a byli po cestě zpochybňováni, tento vůdce Bundesligy znovu a znovu vytvářel zázraky, překonával mnoho potíží a nakonec zazářil na bojišti finále.

Mezi nimi jsou dva fotbaloví válečníci obzvláště poutaví, jsou to Reus v Levné Dětský fotbalový dres číslo 11 a Hulmes v dresu číslo 15. Před 11 lety přišli tito dva mladí fotbaloví chlapci do Dortmundu se svými vášnivými sny v posvátných žlutočerných Levné Dětský fotbalový dres Borussia Dortmund a pomohli týmu vstoupit do finále Ligy mistrů. Čas letí a roky jsou jako raketoplány. Peripetie 11 let na nich zanechaly hlubokou stopu. Od počátečního rázného ducha až po současné fotbalové veterány zažili nejrůznější vzestupy i pády, ale jejich přesvědčení nikdy nezakolísalo.

Nyní se oba fotbaloví válečníci znovu spojili, aby pomohli Dortmundu stát na jevišti finále Ligy mistrů 2023-24. Lítost před 11 lety se pro ně stala cennou zkušeností a tentokrát jsou připraveni tuto lítost odčinit. Dokáže žlutočerná armáda Dortmund znovu zazářit na trůnu šampiona Ligy mistrů? Tato otázka je nejen očekáváním fanoušků, ale také středem zájmu celého fotbalového světa.