V nabité konkurenci v šestém kole skupinové fáze Ligy mistrů porazil Real Madrid proti Unionu Berlín 3:2. Joselu, který se stal středem pozornosti, v rozhovoru pro média po zápase šťastně řekl: "Jsem velmi šťastný, že mohu hrát za klub v tomto zápase. Vstřelením 2 gólů můj šok a únava zmizely. Vyhrát MVP v tomto hrdém Levné Dětský fotbalový dres je něco, o čem jsem snil od dětství a nikdy na to nezapomenu.“ Joselu vyjádřil svou hrdost. A radost pramení z touhy střílet góly za Real Madrid v Lize mistrů. V předchozím zápase proti Neapoli promarnil Joselu mnoho dobrých příležitostí a byl z toho velmi smutný. Pro tohoto 33letého a 260denního hráče znamená oblékání Levné Dětský fotbalový dres Real Madrid čelit každému zápasu v tom nejdokonalejším stavu.

Minulé chyby byly pro Joselu jako okovy. Dnešní dva góly se však zdály být momentem, kdy prolomil okovy a čelil vlastní dokonalé hře. Tato hra se stala novou kapitolou v historii Joselu v Lize mistrů. Svým nejdokonalejším výkonem se stal nejstarším hráčem Realu Madrid, který poprvé dvakrát skóroval v Lize mistrů. Třiatřicetiletý Joselu svým tvrdým a bojovným výkonem dokázal, že věk není překážkou, ale spíše hromaděním zkušeností a hlubokým porozuměním fotbalu. Jeho dva góly byly nejen obrovským přínosem pro tým, ale také perfektní reakcí na minulé nezdary.

Pro Joselu je tato hra vrcholem slávy a vrcholem jeho fotbalové kariéry. Jeho dva góly z něj nejen udělaly MVP, ale také vyhrál týmové vítězství a položil tak pevný základ pro budoucí soutěž v Lize mistrů. Joseluovo vystoupení umožnilo lidem být svědky toho, jak se fotbalový veterán může znovuzrodit na pódiu a stát se nepostradatelnou součástí týmu. Ve svých 33 letech je jako jasná hvězda, která září svým vlastním světlem a dodává historii Realu Madrid a fotbalu bohatý a barevný nádech.